heartbeat

thx for being my followers

Thursday, September 2, 2010

apabila syawal menjelma kembali

ketika mood aku sudah kembali nak mengupdate blog ni akhirnya datang jugak.bukan seha tak nak update blog seha nie tapi kadang2 terlalu busy ngan life hingga tak ada mood untuk berceloteh panjang.cett!!yeke?tak pun sebenarnya tak ada idea untuk di kongsi kot..humm..

pada ketika nie, wajib lah kot semua blogger update blog masing2 nak wish selamat hari raya maaf zahir & batin kan..nama pon raya cik seha oiit mesti la wajib wish kot..humm..ok la ak terima.sbenarnya seha ada something nak share tapi macam private sangat la plak.kalo perkara tue btol2 berlaku seha share k..hehe..tguu!!

apa tema kaler baju korang tahun ni?tema arab ke?tema jubah ke? atau apa2 je lah kot.asalkan dapat raya ngan fun kan.seha plak tak ada kaler tema kot..maen beli je..hehe..seha siap borong baju2 raya kat kdai mber..abeslah duet ptptn seha tue..tapi tak pe lah untuk family seha ok jer.tue pon seha beli untuk adek2 perempuan ngan mak je..tok adek2 laki tahun dpan la yek..sorry adek2 ku..akak tak keje lagi la sayang.!!


kalo nak cerita kaler tema seha tahun nie, seha rasa bese2 je kot..yelah bak kata cik abg bersederhana je lah.humm..btol jugak tue..maka seha pon pakai jelah apa yang patut asalkan beraya..kadang2 tue kita beraya bagai nak rak tapi ibadah puasa nyer blom tentu lagi cukup.hope korang tak tergolong dalam umat2 begitu la kan..tak pon solat terawikh langsung tak pergi..aduhai..seha?humm..tak yah cerita lah.amalan2 baek tak baek riak & takabur..tapi cukuplah sekadar memenuhi kehendak & tuntutan..semoga iabadah kita d terima oleh Allah..insyaAllah..amin~~


lepas tue, kalo kita cerita pasal raya mesti mak2, makcik2, pakcik2 sibok + kalut buat kueh raya..oppss pak cik pon kalut gak keR??aduhaii..kalut gak kot sbb apa mak cik2 dok suruh beli barang2 nak buat kueh..hahaha..seha plak tahun nie balik awal.so d kesempatan tu jugak lah mak telah mewasiatkan aku supaya membuat keuh raya..opss..macam lah pandai sgt kan..hehe..tak pe2 still dalam learning process..relax la beb!!keh keh keh..

sebagai anak yang agak tak bape nak taat..haishh apa nie seha doakan ko menjadi anak yang taat la..ok2..sebagai anak yang taat mesti menurut perintah ibunya.seha pon menyenaraikan kueh2 & kek2 yang perlu di buat yek untuk raya tahun nie..ahaks..macam dah agak bnyak je dalam list tue..kepada adek2 ku siaplah korang kene kerah dengan akak korang yang baek hati nie beli barang2 dapur yek..haha..silap2 hari bulan aku beli, aku buat..opss..jangan perasan mestilah mak pon tolong sekali..tak pon silap2 aku tolong tengok jer..haishh..mana boleh anak dara pemalas..ish3..abes la mak mertua tau nie..hahaha..reject terus!!cet..hipokrit~~


terasa tak sabar nak balik esok sebenarnya. sampai mata seha nie pon tak ada tanda2 untuk tdo tapi jam dah menunjukkan 1.53a.m waktu malaysia..haishh..kenapa mataku pada malam ini yek??humm..sambil mata tak boleyh nak tdo nie seha pon usya2 lah facebook..ramai dah la yang wish raya nie..tag gambo la..tag kad raya la..tag duet raya la.macam2 kot..tapi ada jugak yang terselit dialog antara teruna & dara tak pon kata lainnya cik awek & cik abangnyer..

antara komen yang tertera di fb.."selamat malam b..luv u..mmuuahhh!!'..aduhaii..macam lah dia sorang je becinta kot..perlu ke nak show seluruh dunia..haishh..seha bkn jeles tapi kalo dah stiap hari tulis & post kat home seha agak menyemak naek bebulu gak hati ak nie..haishh..kalo nak bermnja2 pon msej jelah cik abang tue kat fon..sng..settle..macam seha..oppss!!kantoi plak..hehehe..

bnyak plak seha berceloteh entry kali nie..yela bile mood tue dah datang macam2 lah nak merepek meraban semacam...haha..

last word seha nak wish gak SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN kpd seluruh muslimin & muslimat yang telah berjaya melakukah ibadah puasa dengan jayanya..bagi kaum hawa mestilah tak memenuhi tuntutan kan..keh keh keh..tak pe2 yang penting ganti la balik kan..kalo tak ada yang ganti tue tak normal la plak..

ok akhir kalam, seha nak balik esok..doakan seha selamat pulang yek..nak balik raya..mak tggu akak yek!!hekhek=))))



*abaikan gambar kat belakang tue..hik3**

1 comment:

abeq89 said...

Salam AIDILFITRI..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...