heartbeat

thx for being my followers

Wednesday, December 1, 2010

perigi mencari timba..salah ker?

hye!!
walaupun busy dengan exam tapi seha sempat update blog..exam 5hr lagi nie..doakan seha yek..amin..
no more tears..beselah manusia bese mesti ada suke & duka..


korang mesti penah dengar general word ni "perigi mencari timba"..
fuhh..title blog dah tak tahan..sukeatilahblogakukot..


korang rasa salah ke kalo perigi carik timba?


nak tengok perigi & timba nie puas2?apa kaitannya perigi dgn timba dgn cinta?haihh..




bagi pendapat seha, tak salah perigi carik timba..berdasarkan pemerhatian & kajian seha la(tak tau kajian org lain)..laki kat m.sia nie kebanyakkannya shy2 n malu2..haip2..btol ker?
jgn mare..korng bukn trgolong kot..org lain la tue..jgn cepat terasa plak..
muhasabah dri anda..muahaha..


thats why la, gadis2 melayu nie amek langkah berani pergi ngorat laki..aiya..
tak payah tengok tempat lain la..tengok kat tempat sndri pon dah cukup..
sebgai contoh, iklan rexona men..gurl ngorat boy ngan taktik tipu helah nak bagi no fon kat laki..aiya..aiya..adakaitanketak?(korang pk sndr lah)




firstly, apa makna cinta kat mata hati korang?
pagi tadi, seha tengok tb 3..apa ntah tajuk rancangan tue..lupesudah..
yang pasti diorng ada interview pasangan artis nie..(nama artis di rahsiakan..kuang3)
lebeyh kurang mcm nie lah pendapat artis tue tentang cinta..
'bagi i cinta nie tentang keikhlasan. mungkin org ramai anggap cinta tue indah, penuh keseronokan, mengasyikkan tapi bg i cinta satu keikhlasan di mana pasangan kita tue trima kita seadanya"
cewahh..mcam tue lah lebey+kurang ayat dia..seha tambah sket2..sbb lupe lah..wahahaa..


tue bagi pendapat orang yang berpengalaman yang beranak 6 kot..opss..sapekah sapekah artis itu..(opss trgosip plak..dah2 cukup)
berbalik pada tajuk asal..
bagi seha yang tak cukup pengalaman pasal cintan..wahahaha..
ada kebenaran jugak apa yang artis itu cakap..humm..
seha malas nak komen lebeyh2 sbb seha tak cukup pengalaman..
nnt kalo seha dah ada ramai anak berdozen bole lah seha share2 tgether kot..
wahhh..tak tahan sedozen anak..matiaku..hahahaha..






kalo korang lah nak carik bakal suami..perghhh..(gatai betol ang seha)
bukan!! untuk masa depanlah..seha lambat lagi..kalo ada jodoh seha jemput naa..hehe


back to the story, kalo korang nak carik laki yang korang syg ke?
or laki yang syg korang?
(haaa..jwb2)


ada seorg shbat seha(nama drhsiakan shbt itu..oppss..pada shbt seha tue pham2 jek la., aku amek ayat ko jap..hehe)
better kita amek orang yang syg kita..nnt lama2 kita syg dia..
yela, dari kita bermandikan ayor mata smpai bnjir..
pastu plak tiap2 hari makan ati ulam jantung..bole ke cam 2?haishh..
better la kita carik orang yang syang kita..humm..
tue pendapat orang ramai la..




tapi ada jugak pasangan artis kat m.sia kita nie..baru jek nikah..
sape lagi kalo bukan elyana & husband dia..
wahh..seha suke lah elyana nie..sempoi kot..
dia yang lamar husband dia u..opss..




cantiknyer kakak seha..hahaha..
elyana cakap kalo dia tak mulakan langkah dengan propose husband dia,
dia tak mungkin akan berada pada ketika itu..wahhh..ilikeherword..
ada beran ker korang nak tiru gaya elyana?
bgus elyana..seha vote lah..hahahaha..




sangat cantik, kaler purple..
my faveret kaler kot..
(start lah tue nak berangan seha oiii..hahaha..stop dreaming okies)






sebuah perkahwinan mestilah nak impikan seorang cahaya mata kan..
wahahaha..chumel2 betol baby atas nie..
kalo nak tgok baby twins sila klik disini




wahaha..apa ke halnyer seha wat entry nie..haips..
juz for sharing & thinking for a while k..
korang jenis perigi carik timba ke?bg yang pempuan..
atau yang laki shy2 + malu kucing..wahaha..
bak kata nabil "lu pk la sndr"
wokeyh la..seha nak cincau dulu..
nak makan ngan machaa n silencer..hahaha..

p/s: pk2 kan lah yek..peace no war !!;))

8 comments:

fAr'z hAdi said...

salam kak ros...hahaha...
hmm...ada byk pndpt psl ni seha..
mmg x slah prigi cri timba...awk bg cth yg t'baru, elyana...
sy bg cth zmn Rasulullah dlu...Saidatina Khadijah pun yg lamar nabi kn dlu..so, dh trg tang2 mmg x slah la kn?huhuhu....

sume ada kbaikan n kburukan gk klu kte plih org yg syg kte dlu n kte yg syg org 2 dlu..depends kt org 2 gk..

cm sy dlu..1st, sy try sy yg syg org 2 dlu..tp x lekat gk..ph2 try org yg syg sy dlu..tp sme gk..xlekat gk..so, skrg sy ambk org yg syg sy dlu..insyaAllah..dia la yg t'akhir dlm hdup sy..so, cm sy kta ada baik bruknye 2 plihan 2..klu dh org 2 jdoh kte, xksah la kte yg cri dlu or org 2 yg cri kte dlu..

ada lg nk ckp tp nti jenuh nk bce plak..huhuhu..k sekian dlu la ye..

misz sakura said...

ya ampun machaa..
bnyak benor idea ko menulis yek..hehe..
btw, btol apa yg ko ckp tue..
depends gak..tp xsalah perigi carik timba..
yang ptg jodoh kita mmg dah d tetapkan oleh Allah..
pecya qada' & qadar..
doa lah kebahgian msg..
peace no war..;))

cik nUnU said...

nak carik yg lelaki syg kite or kite syg lelaki...???



hurmmmmmmm,,of coz la yg betol2 syg kite..biar kite xsyg dier...hAHA..
hari demi hari kite cuba pupuk diri utk menyayangi lelaki itu sepertimana dia menyayangi kita...

xsusah mana pun....

misz sakura said...

humm..aku amek ayat ko la 2 unu..hehe
aku tau ko bgtu..hik3..
humm..apa2 pon kita doakan yg terbaek tok kita..=)

fAr'z hAdi said...

a'ah..doakan yg t'baik..
tp sy still pgg kta2 mama sy..
mama ckp, plih la laki yg syg kte dlu sb nti laki 2 akn lbih hrgai kte sb laki 2 akn thu btapa sshnye nk dpt kte...so, ble dh dpt, klu wt main2 dia yg akn mnyesal x sdah nti...

misz sakura said...

yup..
btl 2..
apa2 pon, ketentuan Allah..
tak ksah la sape syg dulu..
yg ptg kesetiaan dlm perhbgn..
cinta xmnjamin kekalnya 1 perhubgn..
tp kesetiaan & keikhlasan utk trima someone tue adlh sgt ptg..
semuanya takdir yang ditetapkan oleh Allah..
sbg hamba kita kene redha & tawakal..
cinta yang hakiki adalah cinta hmbanya kepada penciptanya..insyaAllah..
jgn kita lupe cinta manusia tapi lupekan cinta kpd pencipta..insyaAllah..marilah kita sama2 berdoa yg terbaek buat kita..amin..=)
peace no war !!

Shortcut said...

hehe...lawa le blog akak ni...hebat...sama cam orangnyee..

misz sakura said...

tak ada lah adek..
msh dlm proses blaja lg..
btw, thx singgah blog akk..
ghajin2 la jenguk yekk..hihihi..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...