heartbeat

thx for being my followers

Monday, February 21, 2011

i'm back ;)

As salam..
ya Allah dah 2bulan lbey kot seha tak update blog nie..huwaaa!
sbb apa eak?humm..jwpnnya sgt sgt busy+malas nak update..jwpn yg sgt jujur d situ..hehe..


banyak bnda nak cite, yela mana taknya dah 2bulan daku tak mengudate blog trsyg nie.
bape hr lepas baru jek mengdelete akaun blogku ni..
tp rasa mcm syg la plak.hehe..
sorry ea kwn2 trsyg..


wokey, firstly seha cite pasal cuti mid sem lepas la seha wat apa kan.
kat umah bnyak bnda kot seha buat.
mybe org lain g dating ngan bf or gf dorg.
tp seha dating ngan mr. senduk kat dapur..wahahaha..
dulu, trs trg seha ckp seha mmg mals masuk dapur..huwaaa..kantoi.
tp bila mak dah keje ni kene la seha merajinkan diri masuk dapur..
masak je la tabur2 pon.
mak cakap, masak jek asalkan dapat mkn n tak lapar..hehe..
seha pon apa lg menunjukkan bakat yg sgt la ntah apa2 nie msuk dapur..hahaha





nampak sedap tak?hahaha..
resepi ikan tongkol masak asam..
nak resepi tak?
kalo nak resepi nnt la seha bg resepi eak..hehe..
skg mcm masa sgt terhad sbb bnyak bnda nak di cite nie..bnyak sgt ke?aiyaaa..



wokey, bila dah masuk sem baru nie mmg seha sgt sgt sgt busy ngan assemen+kuiz+mid sem..
busy2 pon smpat lg kot on9 fb tuh..tp skg seha dah jarang on9 fb la..(penTIPU la tuh)..
yela, kurg la sket dr sem lpas.kira kalo xda apa2 menarik kat fb tuh seha trus close jek.
mls nak ngadap lama2 mcm nak trmuntah plk.
tp bila tak bukak sehari cam rindu plak ngan kwn2..hehe..




org lain dah lama cite kot pasl sume nie. seha jek terhengeh2 nak cite..apa la..
tak pe2..nak wat cam ne..
antara azam seha thn baru nie nak dpt lesen moto n kete..huwaa..
sila jgn gelak kan sy eak..
yela umo dah nak msuk 22 ni tak ada lesen memandu lagi..hik3.;)
tp seha akn gigih berusaha utk dpatkan lesen yek..


before raya cina hr tuh, seha,along , jemah n ramai la lg bdak2 petro amek lesen nie.
sbb apa seha nak amek sem nie?
sbb murah kot. tak tau la kat tempat lain bape..
myb ada yg lagi murah kot..
tapi seha dpt dlm rm800++
kira okey la lesen moto kete..


lepas raya cina tuh seha dah jwb teory test..hehehe..
nak tau ke seha dapat bape test tuh?wawawawa..
46/50 jek..huwaaa..
salah 4 kot..humm..tak pe2 asalkan pass jek..hehe..
alhamdulillah..

pastu dapatlah lesen L..hehehe..
dalam hati ada taman la..
mcm org becinta plak..
yela, cinta ngan kete idamanku nnt..
weyh, seha sila jgn berangan lebey wokey..;)




bila dah dapat lesen nie, mula lah angan2 cam tggi melangit..
konon2 nak bawak kete bawak mak n adik2 g balik kg la apa sume..
cett..cube kalo dah lama ada lesen, mst malas kan kan..
tup tup, adek seha suh seha beli kete..wahh..
bnyak duet kamoo eak nak beli kete?
yela, seha nak praktikal sem depan. so lesen sgt d perlukan..
kalo tak dapat harga murah mcm harga kat ats tuh, tak da la seha nak amek lesen kete moto tuh.
kalo kat pahang dah 1000++ kot..
so, seha amek kat chglun jek..

bebalik pd cdgn adek seha tuh, dia ckp baek seha beli kete dr beli moto..
yela beli kete kancil jek kot..sng..
murah jek skg nie..( mmg la murah tp seha tak keje lg kot..mana nak cekau duet tu sygg?) adeii3..
tapi ada betol gak apa yg adek seha ckp tuh, seng gak nak g tempat praktikal kan..
kalo hujan ke apa ke sng ada bumbung..kalo moto msti kene hujan..wahh..bsh lencun la kalo masuk keje..
seha apply praktikal kat bank rakyat kerayong jek..
dekat ngan umah seha..


hari tuh, dah pegi usya2 dah org2 kat bank rakyat tuh.
tujuan asal mmg nak intebiu manager bank tuh sbb nak wat assemen rp(rancangan perniagaan)..
alang2 intebiu baek pegi tnya trus pasal resume kan..
humm..encik tu pon mcm baek sgt..
siap bagi penerangan mcm lecturer..yela kami nak wat assemen kan..




nak tau, apa kete idaman malaya seha pada abad ini..
tp tak tau la akn dtg kan..
mazda 3..
jeng jeng jeng !!!




terjatuh cintan sama kete nie..huwaaa..
bila la bole dapat kan..
korang doa2kan la seha lulus lesen dulu..hehehe..
insyaAllah..
pastu dpt keje gaji melambung tggi..
dapat la kete idaman malaya nie..hahahaa..


wokey, seha nak stop setakat nie jek..
pasni seha nak study paper marketing..
esok ada mid sem tapi tak abes baca lagi..hehe..
tue la seha tak berubah2..
doakan seha dapat jwb esok eak..insyAllah..amin..


2 comments:

izzuan_akhi said...

gud luck lesen nye... ha ha.. bg aku resepi tue.. hehe

moga aku pon lulus gak lesen n dpt kan nya sem nie gak.. hoho

misz sakura said...

..thx alang..
..ko nak gak ea resepi tuh?nnt ak update ea..hehe..
..jgn lupe baca n try test..
..ko pon amek lesen gak ea sem nie?
..gud luck to u too ! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...