heartbeat

thx for being my followers

Thursday, January 28, 2010

**sakitnyer hgga tak trtahan**

salam kpd sume..mggu ni, aku mgalami kesakitan yg agk trlampau..nak tau sakit apa???sakit nie ranking ke-3 dlm bnyak2 pnyakit kat dunia nie..iaitu sakittttttttt GIGI.


sakit gigiku spt yg dalam gmbor nie..sjibik..huhuhu..tak trtahan sakitnyer..

malam td, aku punyer sakit gigi ku nie tahap gaban,dewa(bukan dewi er..dewi jgn pasan lak..hahaha). sabar jew la aku.gigi aku nie dah lama berlubang.juz takut nak cabut..sakit dowhh..sapa sggup..aku memerlukan kekuatan nak jumpe dentist nie.


tlgggg docccc jgn cabutttt gigiku ini..hua3!!!



time cuti sem hari tue, dah 2 kali aku jumpe dentist kat triang tue..huhu..aku take time gak nak g tue..tu pon, lpas telinga aku dah tak larat nak dgr ceramah,lagu2 klasik dari mak aku..hahaha..so, aku pon pergi la dgn bapak n adik aku skali..dorg wajib bg sokongan moral kat aku..hehehe..nasib ar dpt ank sdare ngan kakak yg pengecut nie..niat dihati, mulenyer nak tampal jew gigi yg berlubang nie..nak dijadikan cite rupenyer doc ckp mcm ni:"adik, gigi adik nie kene cabut, dah tak leyh nak tampal sbb lubang dah agk dalam".(jantung aku trus brdegup kencang mcm nak pecah dah nie..kui3)..last2, aku cancel tak nak cabut..ksian kat bapak aku.pnat2 dia bwk aku..hihihi..tak pew2 pak..sbb tue seha sygg bpk..kakahhh..


next meeting aku jumpe doc.niat dihati konon2 nak cabut plak gigi nie kan..dah tak tahan asyek skit jew.last2 doc boleh ckp mcm nie plak:"gigi awk nie tak leyh cabut, kene tampal sbb gigi nie agak kuat..so kalo nak cabut mybe skit..tapi tampal nak kene cucuk skali la..kene dtg dua hari"..fuhhhhh!!( aku trsgt bngang jew..sbb pew, hari tue time aku nak tampal dia suh tampal)..last2, aku mls nak wat sume tue..tampal dah la kene dua hari..sbr jew la..


Akhirnyer aku menanggung kesakitan yg tak trhingga la mlm tadi..mcm2 cara kau dah buat..sume tak berkesan..bak kat rumate aku, dia suh kumur ngan air garam but still not work,gosok gigi la, letak minyak kat pipi la, telan ubt paintkiller..semuanya TAK BERKESANNNNNN!!!!ntah pkul berapa aku tdo mlm tadi, aku pon dah tak sedar..sakitnyer pasal..sabar yek seha..humm..




gigi aku mcm nie la rupryer kalo tak sakit..hehehe..bila la nak dpt gigi asalku kmbali..the moral of the story, balik cuti mid sem nie, kene gak la jumpe doc..cabut trus..huhuhuh..

2 comments:

miss maya... said...

hehe..sukenye saye bce blog awk...nice to meet u..jdila folwer sy..leh sye bce cter awk slalu..:)

vanillasakura@MiSz sEhA said...

..yeke??
..thnks coz baca blog sy..hehehe..
..ok..sy akn jd follower awk..k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...