heartbeat

thx for being my followers

Saturday, November 6, 2010

hobi di kala kebuhsanan melanda diriku..

..apa nak buat erk malam nie? tengah2 pikiaq apa nak buat malam nie memandangkan semua budak2 uum dah balik kg..tinggal la aku & the gengs termangu2 kat sini..huhu..perghh..seyes sangat buhsan..nak balik pon rasanya buhsan gak..kat mana yang tak buhsan?humm..bestnyer kalo jadi budak2 balik..time budak2 dulu tak ada perasaan buhsan kot..semua aku rasa sonok jer..adeii3..

..kalo korang buhsan, apa yang korang buat erk?humm..mesti korg ada hobi yg menarik..ahaks..seha dulu banyak hobi masa kecik2 dulu..makin besar lain la plak hobinya kan..

zaman kanak2




masa kecik2 dulu seha ingat lagi, seha suke main kejar2 ngan bapak( bapak tue paksu seha, kitrg mmg panggil dia BAPAK)..humm..perghh..dulu seha mmg agak ganas la kot sebab main kejar2 ngan budak2 laki..keliling satu umah nenek kat kg..hahaha..lepas main kejar2, kitrg main guli plak..adeii2..macam permainan budak laki kan..adei3..tapi semua permainan seha layan kot..main teng2, main pondok2, main galah pjg, dan macam2 lah..ahaks..seha ingat lagi seha main congkak ngan bapak seha kat depan umah..kitrg beria korek lubang tanah pastu letak tempurung..perghh mmg congkak btol2 ori gler lah..seha main punyer main, seha memang asyek menang jer kalo lawan ngan bapak..(opps..bkn nak bgga diri tapi nak habaq jaa..hehe)..ada skali tue, bapak bole plak nanges sebab seha tikam umah dia bnyak sgt..pergghh..ala budak2 lagi kot time tue..kelako je rasanya kalo d ingat balik..hahaha..


zaman remaja


bila dah meningkat remaja nie, mesti..lah hobi pon dah bertukar kan..tak kan nak main pondok2 lagi kot..adoyai..apa anak dara main2 pasir2 nie..adei3..zaman anak dara nie, cewah anak dara tak tahan..hehe..seha suke baca novel sgtt..perghh,..semua novel aku layan..

1st novel yang seha baca ERTI SEBUAH PERTEMUAN..
**novel nie seha baca time seha darjah 5 kalo tak silap la..sbb time tu seha borink kot tak tau nak watpe..so mak uda seha suruh seha baca buku nie..ahaks..aku apa lagi excited+teruja baca novel tue...perghh tangkap cintan + layan bluess sorang2..hahaha..opss~~

novel yang menjadi pujaan hatiku smpai sekarang asyek dok ulang adalah novel OMBAK RINDU, BICARA HATI & PUTERI LINDUNGAN BULAN..perghh..mmg mntap lah cite novel tue..kira aku bagi 10 bntang lah..kalo seha dah start baca novel nie mmg tak makan pon tak pe..hik3..punyer le excited tahap dewa kot..pastu mak panggil pon mmg tak dengar langsung..perghh..punyer fokus kan..mak mula la start bebel secara pukal..aiya kalo dah ngadap novel mmg jadi pekak..kalo lah fokus baca buku sekolah cam tu kan bgs..ahaha..tu antara bebelan si emak..hik3..




tapi sampai skg sebnrnya aku still suke baca novel..kalo tak ada koje kat umah..mmg seha akn pegi libry..libry dah la dekat je kat umah tue..so jimat duet tak payah susah2 nak beli novel..jimat kan..


novel last seha baca utk sem nie adalah JODOH ATAU CINTA..cite nie seha baca on9 jer..tak baca sume..mmg best lah..adei3..mcm nak beli on9 jer..huhu..



okies hobi ke-2 adalah layan tgok cerita korea..perghh..mmg best lah..sbb tue header tue seha letak gmbar lee da hee..chumel kot..hik3..seha mmg minat cite korea MY GIRL, THE SUCCESSFUL STORY OF THE BRIGHT GIRL & FULL HOUSE..





MY GIRL


THE SUCCESSFUL STORY OF THE BRIGHT GIRL


FULL HOUSE

d sebabkan ke busy an melanda diri ini, so seha tak da masalah nak layan korea smpai 2,3,4 pagi..ahaks..seha teringat zaman matrik dulu..perghh rumet seha dulu pon memang minat korea..layan abes la cite tue smpai subuh tak tdo2 tue..tapi seha angkat kaki dulu la..cite tue tgok seha..seha lagi sodap tdo la..hahaha..=))


zaman skg(zmn skg nie zmn apa erk?adeii3..zmn mengkat dewasa kot..weyhh..still remaja la..hik3..whatever la)..

tapi skg dah msuk u nie mula la berjinak2 ngan alam cyber nie..ber FB le..ber BLOG le..so itu la hobi terbaru..d kala keboringan melanda diri..fuhhh..kalo time cuti balik kg mmg seha tak on9 langsung kot..sbb kat umah mmg tak ada tenet kot..so memang rindu nak ke tahap agak meroyan la jugaks..selalu la adeq seha ajak seha pegi cc tak pon kompleks sukan kat kawasan umah seha tue..aku pon apa lagi layan je lah..hik3..




..wokeyh, seha dah merepekss meraban sampai mana dah nie..ok lah seha stop sampai sini je lah..korang bole la share hobi korang jugak yek..hik3..sharing is caring~~~=))


4 comments:

iQaChumel said...

whooaaaa..
my girl..ilikeee..
hee..sama la kita beb
=___=
skng pun bosan..nak bw tade mud.
hape hal tah shputbox semua org xle guna.haha.rasa nak tido =P

misz sakura said...

wahh..iqa pon suke erk?hehe..
bole la kita share cite korea pasni erk..hik3..(*_^)

Affan Ruslan said...

haha. main guli cm best je.
erk, aku tak suka baca novel, mau tertido. tp prmpn rmai suka kot hehe


*pnh gak rasa BOSAN on9. pelik kn?

misz sakura said...

affan..
main guli mmg beshh tp time kecik2 dulu la..seha mmg ganaz pon..haha..
humm..kbnyakkan laki mmg xsuke baca novel.tp kdg2 seha trtdo gak smbl baca novel..huwawawa..

kdg2 on9 buhsan ek?humm..btol2..seha pnah smpai nak muntah kot..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...